VOEDSEL
DIER
PLANT
BLOEMEN / GROENE DETAILHANDEL
GROENE RUIMTE EN MILIEU
Chelsea

Naam: Chelsea
Leeftijd: 22
Mbo groen opleiding: Dierenartsassistent (BBL, niveau 4)
Diploma behaald in: 2009
Werkt nu (2012) als: Dierenartsassistent
 
Chelsea aan het woord:
 
Ik heb nog steeds dezelfde functie, maar wel meer taken
Ik werk nu 32 uur per week als dierenartsassistent bij dezelfde dierenartspraktijk als tijdens mijn BBL opleiding. Ik heb ook diverse bijbaantjes gehad, en ik heb nu ook nog een bijbaantje voor een dag per week.
Ik heb nog steeds dezelfde functie als toen ik na de opleiding begon, maar ik heb wel meer taken gekregen. Nu mag ik bijvoorbeeld ook de medicijnen beheren; de apotheek en het magazijn op voorraad houden, entstof, medicijnen etc. bestellen. Ik vind het leuk om met dieren te werken. Ik werk in een gemengde praktijk met grote en kleine dieren. Geen dag is hetzelfde. Ik wil ook steeds meer oppakken. Ik heb het gevoel dat mijn werkgever me daarin ook wel de ruimte geeft.
 
Ik deed altijd al veel met dieren
Ik wilde eigenlijk eerst naar de havo, maar koos toch voor de mbo opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair bij het Wellantcollege in Aalsmeer. Dat leek me leuk. Ik deed altijd al veel met dieren en op de mavo liep ik in de vakanties al een dag per week mee bij een dierenartspraktijk. Ik deed de eerste twee jaar de BOL en stapte toen over naar de BBL. Ik kon toen bij ‘mijn’ dierenartspraktijk een stageplaats krijgen. De BBL past goed bij mij aangezien je echt dingen in de praktijk leert. Ik vind het makkelijker om dingen te leren door ze te doen. Dat is toch anders dan in de BOL waar je maar één dag per week stage loopt.
Achteraf was ik liever naar ‘Barneveld’ gegaan. Collega’s van mij hebben ook daar hun opleiding gedaan. Die opleiding is intensiever, zwaarder en ze gaan dieper op de stof in. Het heeft een goede naam en staat beter aangeschreven bij de dierenartsen.
 
Ik heb diverse opleidingen gevolgd om breder en hoger opgeleid te zijn
In de toekomst wil ik ook andere dingen gaan doen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd om breder en hoger opgeleid te zijn. Zo heb ik een cursus Pensionhouder (Katten en hondenbesluit) afgerond en nu ben ik bezig met een cursus over het gedrag van honden en katten. Volgend jaar ga ik een opleiding basisadministratie doen.
De hbo opleiding International Business and Management Studies heb ik niet afgerond. Daar was ik toch te veel tijd voor kwijt naast mijn werk, het was te belastend. Over 20 jaar heb je veel minder aan je mbo papiertje, daarom wil ik nog wel een hbo diploma halen, al weet ik nu nog niet voor welke opleiding.

Jeroen

Chelsea

SilviaRapport: Intredeposities mbo'ers groen in 2014

Trendrapportage: 17 jaar zicht op mbo groen gediplomeerden

Groen in perspectief! Trendbrochure: mbo groen gediplomeerden door de jaren heen